Клиенти подминават по-евтините и се хвърлят на скъпите. Избирайте – агнешко

...
Клиенти подминават по-евтините и се хвърлят на скъпите. Избирайте – агнешко
Коментари Харесай

Собственици от Брестник: Изкупуват ни черешите по 8 лв., продават ги в Пловдив за 30. Клиенти се чудят: Агнешко или череши да се купят за Великден.

Клиенти подминават по-евтините и се хвърлят на скъпите. Избирайте – агнешко или череши за Великден. Така пловдивчани, обикаляйки през днешния ден сергиите по Четвъртък пазар, разясниха цената на подранилите червени плодчета.  Миналата седмица ги продаваха за 45 лв. кг, през днешния ден най-скъпите са 30. Толкова върви и агнешкото.

„ С него най-малко можеш да се наядеш, до момента в който с черешите – и с тях, и без тях “, отсече пенсионерка, подминавайки касетките. Собственици на масиви от пловдивското село Брестник настояват, че им ги изкупуват по 8 лв. кг, а най-скъпите – по 10 лв..

„ Какво е това 30 лв.? Тройна надценка “, разяснява пред „ 24 часа “ производител, който към този момент бере ранни череши. Тази година поради подранилите горещини ранните сортове узряха с месец по-рано. Друг път са подготвени за 24 май.  По думите му имало масиви, отрупани с плод, както и такива, по които на места се виждат черешки.

„ Тези, които бяха по 45 лв., евентуално са гръцки. Но това е безпричинно висока цена “, счита брестничанинът Венци.

10 Interesting Facts About Earth’s Oceans

На Четвъртък пазара касетките с череши през днешния ден са на две места. Продават ги мъже, които настояват, че са български.

На едната сергия са по 30 лв.. А на другата са подредени две касетки, като в едната стоката се предлага за 15 лв. кг, а на другата – 10. Продава ги възрастен мъж, който твърди, че е от Брестник.

 На друга сергия черешите се оферират по 10 и 15 лв. кг. На друга сергия черешите се оферират по 10 и 15 лв. кг. Снимка: Никола Михайлов

„ Много необичайно държание от страна на купувачите следя. Подминават моите, които са доста по-евтини и отиват да вземат от тези по 30 лв.. Българинът по този начин е организиран, че по-евтиното му се вижда подозрително и се хвърля на скъпото “, заключава продавачът.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР